Славия възражда мъжкия отбор след 10 години


Славия възражда мъжкия отбор след 10 години
(Снимка: slaviasofia.com)
27-08-2019 20:28 | Мария Мицова

10 години след последното пребиваване на Славия в мъжкия баскетбол, клубът отново ще има представителен отбор.

 

Славия ще играе в А група - мъже през 2019-2020, потвърди за BGbasket.com президентът на клуба Васил Йотов. Старши треньор на отбора ще бъде досегашният помощник в състава на Атлетик София Костадин Костов, а "белите" ще тренират и играят в зала "Триадица". Костов бе част от Славия като играч при последното му участие в мъжкото първенство, отново в А група, през 2008-2009.

 

"Отдавна се каним, сега дойде моментът. Идеята е старшата ни възраст да играе в мъжете, с още 2-3 попълнения, също обаче млади момчета, да се развиват юношите. Да знаят, че има къде да се изявят," обясни Йотов.

 

Той отпътува за Лозенец, където на лагер са част от отборите на Славия при подрастващите. Миналия сезон "белите" се похвалиха с 201 картотекирани деца, плюс още 4-5 подготвителни групи. През новия се очертава да има цели 16 отбора.


Славия запазва отбора и в А група - жени със старши треньор Силвия Пеева и същата концепция, млади момичета плюс няколко по-опитни състезателки.

 

"Все още не е завършена селекцията, надявам се да изглеждаме по-добре от миналия сезон. Минимум 3-4 опитни момичета ще има, може и повече," допълни президентът на Славия.

 

Славия продължава да се бори за собствена база около футболния стадион: "Има положително развитие, но проблемите са много и не може да се каже още нищо конкретно."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Славия
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи