България ще почака още малко, за да види Борислава Христова в WNBA


България ще почака още малко, за да види Борислава Христова в WNBA
(сн. twitter.com)
18-04-2020 03:56 | Мария Мицова

България ще почака още малко за свой играч в НБА. Борислава Христова не попадна в 36-е избора, които направиха отборите от WNBA в първия в историята на професионалния спорт в САЩ онлайн Драфт.

 

Въпреки очакванията Боби да бъде избрана в края на втори или началото на трети кръг, отборите се спряха на други баскетболистки. Едва четири европейски състезателки бяха избрани в Драфта, три от тях от Германия.

 

Борислава продължава да гледа смело напред, като вчасовете преди Драфта ни сподели: "Каквото и да стане, само ще ме мотивира." Тя все още може да получи покана за проби в някои от съставите в женската НБА, ако изобщо се стигне до подготовка и сезон.

 

Без изненада, Сабрина Йонеску бе №1 в Драфта, избрана от Ню Йорк Либърти. Далас Уингс взе Сату Сабали под №2, а Лорън Кокс отиде в Индиана Фивър като №3.


Целият Драфт премина виртуално, като комисионерът на WNBA Кати Енгълбърт обяви избора на всички от дома си.


Драфтът започна с възпоминание за Дейвид Стърн и Коби Брайънт. WNBA прие в редиците си, с почетен избор Джиана Брайънт, Алиса Алтобели и Пейтън Честър, загубили живота си в хеликоптерна катастрофа през януари.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Борислава Христова, WNBA
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи