Планимир Дафинов: Целта ни на финалите е да покажем по-добро лице от това на Купата


Планимир Дафинов: Целта ни на финалите е да покажем по-добро лице от това на Купата
(сн. balkan-basket.com)
22-04-2024 15:23 | Мария Маринова

ЦСКА завърши на трето място участието си в турнира за Купа БФБ при юношите U19. Въпреки спечеления медал, амбициите на „червените“ са били по-големи, призна пред BGbasket.com старши треньорът на тима Планимир Дафинов.

 

„Като цяло не дойдохме на този турнир да играем за бронза, но отборът на Шумен ни победи заслужено, въпреки нашата амбиция и желание да играем финал“, заяви наставникът след края на турнира в Ботевград.

 

ЦСКА бе много близо до това да изпълни целта си, но пропиля двуцифрена преднина срещу състава на Янко Янков на полуфиналите и изпусна победата в края.

 

„Допуснахме много грешки, и то в ключови моменти, и позволихме на съперника да направи този обрат. Пак казвам обаче - победиха ни напълно заслужено. За мен те играят най-твърдо в защита от всички отбори. Те са един голям пример как трябва да се играе в защита на подрастващи“, категоричен е Дафинов.

 

В ЦСКА обаче бързо трябва да забравят за пропуснатия шанс, тъй като още в сряда тимът започва участието си на финалите в Държавното първенство за юноши U19.

 

„Единствената цел на отбора е да покажем по-добро лице от това, което показахме на Купата“, коментира треньорът на „червените“ относно предстоящите мачове.

 

Той сподели мнението си за нивото на изминалия турнир и вижда ли играчи, които скоро могат да имат по-сериозна роля в мъжките отбори.

 

„Нивото на турнира е прилично. През годините е имало доста по-силни като ниво Купи, за първенство мога да кажа същото. Има интересни момчета на турнира. Някои от тях са готови да играят в мъжки отбори, други - не чак толкова. Най-важно е всеки един от тях да е осъзнат, да знае къде са му слабостите и да работи непрестанно, за да ги подобрява и така да могат по-бързо до пробият в мъжкия баскетбол. Лично за мен това не е много трудно в България“, завърши Дафинов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи