Медиите в САЩ: Сезонът на Везенков бе разочароващ


Медиите в САЩ: Сезонът на Везенков бе разочароващ
(сн. Sacramento Kings/Twitter)
17-05-2024 15:52 | BGbasket.com

Дебютният сезон на Александър Везенков в НБА вече е в историята. Все пак специалистите отвъд океана не спират да обръщат внимание на кампанията, която играчът на Сакраменто Кингс изигра. От kingsherald.com направиха подробен анализ на представянето на българския национал, като определиха сезона му с екипа на „кралете“ за разочароващ.

 

MVP на Евролигата за сезон 2022/2023 Александър Везенков бе най-голямата придобивка на Монте МакНеър (б.а. – генералният мениджър на Сакраменто) през миналото лято и може да се каже, че бе сериозно подценяван да тласне „кралете“ напред.

 

 

„За да сме напълно честни, МакНеър и Кингс заложиха на подобряването на химията, за да изведат организацията към по-добра посока през 2023/2024. Сега можем да кажем, че тези опити не са успешни, но ако сте сред феновете, настроени оптимистично, можете да разчитате на няколко фактора в полза на Сакраменто. Кийгън Мъри щеше да прогресира сериозно в офанзивен план. Всеки млад играч, който си е изградил кариера през 2022/2023, щеше да продължи в същия възходящ ред. „Кралете“ отново щяха да имат невероятен късмет относно контузиите. Защитата щеше да се подобри през втората година под ръководството на Майк Браун, а Александър Везенков щеше да има незабавен принос.“

 

Някои от тези неща се осъществиха, но не и повечето. Нека поговорим за Саша, защото той беше единственото сериозно попълнение, което дойде с някои нереалистични очаквания относно неговия незабавен принос, а широчината на Сакраменто не му позволи да бъде ефективен. За съжаление голяма част от сезона той беше или контузен, или не много ефективен“, допълват относно крилото.

 

 

"В най-добрите си дни той стреляше много добре от далечна дистанция, с бързо освобождаване на топката и бе един от най-добрите играчи при движението без топка. В най-лошите си дни обаче Везенков беше играч, който само залагаше на стрелба от тройката и бе експлоатиран в защита, тъй като не показа необходимия атлетизъм, подходящ за НБА.

 

Също така той пропусна 22 мача по средата на кампанията заради контузия в глезена и никога не заслужи пълното доверието на Браун. През август българинът ще навърши 29 години. Може да се твърди, че новобранският му сезон в НБА беше просто разочароващ и очакванията към него да се развие да прогресира биха се смятали за грешка. Също така може да се каже,че сезонът на Саша беше изпълнен с контузии, непостоянно игрово време и че той се нуждаеше от повече време, отколкото Кингс можеха да си позволят, за да се приспособи към стила и темпото на НБА“, казват още от сайта по повод ситуацията с 206-сантиметровия стрелец.

 

 

Имаше доза вълнение, когато Кингс придобиха неговите права и МакНеър подписа договор за 3 години на стойност 20 милиона долара. Очакваше се да има по-голямо влияние в дебютния му сезон, но грешахме.

 

Като вземем под внимание всичко това, все още не сме готови да отпишем Везенков. Личат усилия в защита от негова страна, добрата стрелба и начините, по който се движи в от нападение в защита. Вижда се възможност, в която той може да бъде по-добър през следващия сезон и да се доближи до MVP на Евролигата.

 

Ако не се получи, Сакраменто могат да използват опцията му в контракта в края на сезон 2024/2025“, завършват от kingsherald.com

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Александър Везенков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи