Чус Матео: Първо ще плачем, после ще се изправим


Чус Матео: Първо ще плачем, после ще се изправим
(сн. eurohoops.net)
27-05-2024 16:09 | Веселин Михайлов, пратеник на BGbasket.com в Берлин

Реал Мадрид не съумя да защити трофея си в Евролигата, като отстъпи във финалната среща от Панатинайкос с 80:95. Старши треньора на "белите" Чус Матео сподели, че е горд със състезателите си и обясни причините за по-лошото второ полувреме.

 

"Първо искам да започна с това да поздравя Панатинайкос за победата. Те заслужаваха да победят днес, защото изиграха по-силно второ полувреме. Свършихме страхотна работа през целия сезом и стигаме до това да говорим за един мач. Разбира се, че това е финал. Това е двубой, след който в зависимост дали си спечелил или загубил, си мислиш дали си се справил или не. Свършихме добра работа. Горд съм с моя отбор. Това е първото нещо, което искам да кажа, защото през цялото време ние се борихме, за да защитим трофея си, но не успяхме. Но ние опитахме, невинаги е лесно да спечелиш две поредни титли. Борихме се докрай. В последните три минути те взеха голямо предимство и не беше лесно да се върнем.

 

През първото полувреме напълно разбрахме какво трябва да направим срещу тяхната защита и успяхме да го направим. Те обаче също имат много добри състезатели. През второто полувреме обаче затегнаха защитата, започнаха да играят с повече физика, като загубихме енергията си. Започнахме да стреляме повече от далечно разстояние, правихме по-малко пробиви отколкото през първото полувреме. Слукас определено беше най-полезният играч в мача, защото отбеляза много важни стрелби в ключови моменти. Това права разликата.

 

Отново искам да кажа, че съм горд с играчите си. Не е толкова лесно да достигнеш до финала два пъти подред, както го направихме. Сега имаме две опции - да ревем, или да се изправим, а ние ще се изправим. Ще се борим докрай и това е духът, който искам от състезателите си. Така е в спортът - понякога печелиш, понякога губиш. Сега трябва да покажем, че характерът на Реал Мадрид е сега да поздравим противника си и да продължим напред.

 

Мисля, че всичките ми играчи се опитаха да покажат най-доброто от себе си, но след полувремето като че ли започнахме да губим контрола, не играхме със същата дисциплина като в началото. Няма значение кой е на терена. Както трябва да знаем какво играем, така и да го правим с дисциплина. Да, вкарах доста добри стрелби в началото на третата част, а вместо да продължим с агресия под коша, започнахме да стреляме отвън. Трябва да започнем да създаваме ситуация отвътре навън, а не да движим топката само по периферията. През сезона успяхме да го направим.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евролига, Реал Мадрид, Чус Матео
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи