БКХУ Левски изигра две приятелски срещи в София


БКХУ Левски изигра две приятелски срещи в София
(сн. levskiwheelchair.com)
08-09-2024 18:40 | BGbasket.com

Отборът на БКХУ Левски взе участие в серия приятелски мачове срещу отбори от Сърбия и Северна Македония. Събитието бе част от проекта "Първи международен турнир за Балканската лига социално включване чрез адаптиран баскетбол SITAB".

 

Българският отбор премери сили срещу два сериозни съперника. Първият мач бе срещу съставът на Найс от Ниш, Сърбия. Въпреки оспорваната битка и значителния напредък, който отбора демонстрира, срещата завърши с минимална загуба за БКХУ Левски с резултат 46:50.

 

Вторият двубой бе срещу националния отбор на Северна Македония. В него българите показа изключителна концентрация и доминираха на терена, като спечели убедително при резултат 46:24.

 

(сн. levskiwheelchair.com)

 

Една от основните теми на събитието беше дебютът на двама нови играчи за БКХУ Левски - Петко Христов и Пламен Славов. Техният принос към отбора бе осезаем, като особено внимание заслужава Пламен Славов, който отбеляза първия си кош в мач срещу националния отбор на Северна Македония. Това бе момент на гордост както за самия Пламен, така и за целия отбор, показвайки, че новите попълнения бързо се вписват и допринасят за успехите на отбора.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: БКХУ Левски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи