Димитър Димитров със солидни изяви за Паленсия


Димитър Димитров със солидни изяви за Паленсия
(сн. palenciabaloncesto.com)
08-09-2024 15:30 | BGbasket.com

Димитър Димитров и Паленсия стартираха с грешна стъпка своето участие в турнира за Купата на Испания. Българинът и неговите съотборници отстъпиха при визитата си на Реал Валядолид с 80:88 в мач от първия кръг в група C.

 

Въпреки че все още се намират в подготвителен режим, момчетата на Луис Гил изиграха първа официална среща в нововъведения турнир, в който играят отборите от Leb Oro и Leb Plata. Следващият мач за Димитров и компания в надпреварата ще бъде на 18 септември, когато ще гостува на Замора.

 

 

 

Гостите държаха водачеството в ръцете си през първото полувреме, което спечелиха с 41:36. Ситуацията на паркета се промени през второто полувреме, когато домакините обърнаха хода на събитията за точка аванс в края на третата част. Във финалния период отборът от Валядолид наложи волята си и това бе всичко.

 

Димитров се включи от пейката, но това не му попречи да се представи на ниво в първия си официален мач за „лилаво-сивите“. Българският национал успя да намери място сред най-добрите реализатори. Крилото завърши с 10 точки, 2 борби, 1 открадната топка за 22 игрови минути. При стрелбата си той бе 2/2 от средна дистанция, 1/3 отвъд дъгата и 3/4 от линията за изпълнение на наказателни удари.

 

Хуан Пабло Ваулет записа 12 точки и 6 борби за тима от Паленсия.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Димитър Димитров, Паленсия
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи