Светислав Пешич препоръчал Аврамов да замине за Памеса


Светислав Пешич препоръчал Аврамов да замине за Памеса
Симеон Варчев и Божидар Аврамов (presscenter.bg)
29-08-2007 17:02 | presscenter.bg

Младият талант на Черно море Божидар Аврамов ще отпътува за Валенсия на 2 септември. Това заяви той на пресконференция в Пресцентър Варна, на която присъства и вицепрезидентът на варненския клуб Симеон Варчев.
”Понякога се случват и хубави неща - сподели Варчев. Не е приятно на тази възраст да излезе играч от школата, още преди да си обрал плодовете му. Преценихме, че в Испания Божо ще има по-добро развитие. Не че школата ни е слаба. Работим добре. Но всички знаят, че мачовете, които игрем в областните първенства завършват с по 130:20. Няма съпротива. Тогава кажете ми как ще има един млад играч развитие. В Испания е различно. Винаги съм смятал следното - САЩ е най-силната школа за тъмнокожи играчи, а Сърбия за бели. В последните години към тях се присъедини и Испания. Решението да пуснем Божидар не бе лесно. Консултирахме се с Пешич, наставникът на Динамо (Москва) и с Коста Илиев. Едва тогава се решихме на този ход. Перфектната комбинация за един баскетболист - колкото е талантлив, толкова да е работлив. Пожелавам на Божидар да успее в Испания.”

    Самият тийнейджър призна, че предложението му е паднало, като гръм от ясно небе. ”Не знаех какво става - заяви Божо. - В началото не вярвах. Испанците са ме гледали на Европейското за юноши до 18 години. Пратили са запитване до клуба ми. Аз научих много по-късно, като се прибрах в България майка ми ми сподели тази новина. В неделя трябва да летя за Валенсия, но още не са пристигнали билетите. През тази и другата година ще играя във втория тим на ”Памеса”. Не съм сигурен в коя от двете лиги ще играя - LEB-1 или LEB-2. Обучението си ще продължа в България. Минавам на индивидуален план към Спортното училище. С английския съм добре, но ще трябва да почна да изучавам и испански.”

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи