Сензация в Любляна


Сензация в Любляна
Горан Драгич (снимка: Euroleague.net)
02-11-2007 03:59

Олимпия Любляна хвърли бомбата във втория кръг от Евролигата за този сезон след като изненада един от фаворитите за спечелване на трофея Олмпиакос с 87-78. Словенците са смятани за аутсайдери в група А на турнира, като шансовете им да продължат в Топ 16 не са много големи.
 Гърците започнаха по-добре мача и след първите 10 минути игра имаха аванс от 8 точки. Силна втора четвърт на домакините, подкрепани от препълнената зала Тиволи и резултата на почивката бе 37-34 за Олимпия най-вече благодарение на отличния Зупан.

В началото на последната част домакините натрупаха аванс, който успяха да задържат и спечелят по-лесно, отколкот са очаквали.
 

„Оставихме сърцата си на игрището,” каза играчът на домакините Горан Драгич. „Играхме агресивно и заслужавахме да победим. С тези фенове можем да бием всеки отбор в Евролигата.”

Ронел Тейлър и Марко Милич вкараха по 16 точки, а Миха Зупан добави 14 за победителите.
 

„Олимпия заслужаваше да победи,” каза треньорът на Олимпиакос Пини Гершон след срещата. „Ние играхме толкова зле, колкото Олимпия добре в този мач. Мисля, че никой не мислеше за този мач и в главите на всички играчи е голямото дерби срещу Панатинайкос този уикенд. Оттам ни дойдоха големите проблеми.”
 

За Олимпиакос Марк Джаксън отбеляза 20, а Арвидас Мачияускас и Лин Грийр добавиха по 15 точки. Американецът с български паспорт Родерик Блекни игра 21 минути и отбеляза 2 тройки за общо 6 точки.
 

Следващата седмица Олимпия има още по-тежка задача, тъй като гостува в Любляна ще ЦСКА Москва. Олимпиакос ще играе у дома с Виртус Болоня.
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЮНИОН ОЛИМПИЯ - ОЛИМПИАКОС


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи