Александър Волков: Домакините играха на ниво, но съдиите ги подкрепяха


Александър Волков: Домакините играха на ниво, но съдиите ги подкрепяха
Александър Волков
28-11-2007 15:47

Президентът на баскетболната федерация на Украйна и основателят на БК Киев Александър Волков не бе особено доволен от защитата на отбора при загубата снощи от Лукойл Академик в турнира за купата на УЛЕБ. Пред украинските медии той похвали "студентите" за добрата игра, но в същото време не пропусна да отбележи, че съдиите са наклонили везните в тяхна полза:

„Липсваха ни двама от високите играчи и това рефлектира на защитата на отбора, където не се представихме най-добре. Искам да отбележа, че за пореден път бе развенчан мита за честното съдийство. Въпреки, че домакините играха на ниво, съдиите определено свириха в тяхна полза.”
 

Най-добрият играч на гостите Манучар Маркоишвили пък разкритикува себе си и съотборниците, че не са спазвали указанията на старши треньора.

„Когато играеш като гост е задължително да си добър в защита, за да имаш успех. В нападение добре, но в защита не изпълнихме напътствията на треньора и оттам дойде и загубата. Много често Лукойл Академик атакуваше без съпротива и играчите му стреляха от чисти позиции.”
 

Старши треньорът Томо Махорич пък отново не спести суперлативи по адрес на Антич и Стефанов:
Антич е прекрасен играч, но днес му вървеше и той вкара някои нереални стрелби. Днес много ме изненада Стефанов, точките на който фактически донесоха победата на Лукойл. Много ни липсваха Стак и Маравич, с което загубихме борбата под коша. Въпреки това всичко можеше да е на наша страна, ако в края не допуснахме грешки в нападение и защита.”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи