Артланд Драгонс искат реванш


Артланд Драгонс искат реванш
Лукойл Академик би Артланд с 44 точки в първия мач
18-12-2007 10:38

Тази вечер в малкото градче Квакенбрюк българския шампион Лукойл Академик гостува на Артланд Драгонс в пореден мач от турнира за купата на УЛЕБ. Германците искат реванш за разгромната загуба с 44 точки в София, когато двата отбора се срещнаха за първи път, информира клубният сайт на Артланд.
 

„Лукойл Академик играе много силно у дома. Бяхме тотално надиграни,” казва помощник треньора на Драгонс Арне Волтман. „Мачът от София е все още в главите на играчите и се надявам това да ги мотивира повече.”
 

Германците подчертават високата класа на Перо Антич, който миналата седмица дори стана MVP на кръга в УЛЕБ след изключителен мач срещу АСК Рига.
 

„Антич не само вкара много точки, той бе в основата на победата над Рига със своята игра. Но ние няма да концентрираме своята защита върху един играч”, продължи Волтман. „Ние трябва да спрем тяхната контраатака и да не им позволим да вкарват лесни кошове.”
 

Освен, че подчертават добрата игра на плеймейкъра на Лукойл Академик Уили Дийн, германците са добре информирани за липсата на Дантей Смит и новото попълнение Лари О’Банън.
 

„Както и ние, така и те имаха един ден повече за подготовка за днешния мач. И двата отбора играхме в петък последните си мачове. Победителят тази вечер ще направи голяма крачка към класирането си за следващата фаза на турнира за купата на УЛЕБ”, завърши Волтман.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи