Лукойл Академик завърши победно в група Н на УЛЕБ


Лукойл Академик завърши победно в група Н на УЛЕБ
Уили Дийн отбеляза 27 точки (sport1.bg)
22-01-2008 21:46

Съставът на Лукойл Академик не срещна проблеми в последната си домакинска среща от груповата фаза на УЛЕБ и спечели леко срещу По Ортез със 106-89.
 

Французите не се противопоставиха на българския шампион и заслужено Лукойл Академик победи с голяма разлика. С отлична игра в нападение българите направо разнищиха коша на съперника.
 

Очаквано срещата започна силно за домакините, които успяха да поведат. По Ортез на свой ред взе преднина от 17-16, но до края на първата четвърт Лукойл Академик обърна нещата в своя полза и затвори частта при една много комфортна преднина 29-19.
 

Началото на втората част бе леко колебливо за българския шампион, който позволи на гостите да се доближат до шест точки. Все пак силната игра на Лукойл не позволи на французите  ново намаляване, а дори напротив, домакините успяха да натрупат преднина от 15 точки първоначално, а полувремето завърши с аванс от 13.
 

В началото на третата част гостите намалиха до девет, но тогава последва нова силна серия за Лукойл, от 15-2 и така се стигна до преднина от 22 точки, 75-53, най-голяма в мача. Тази част пък приключи 86-64.
 

В последната четвърт, въпреки че всичко бе ясно Лукойл успя да достигне нов най-голям аванс, от 27 точки, 99-72, демонстрирайки много добра стрелба. Голямата разлика даде възможност в игра да влязат и Петрослав Зафиров и Калин Христов, както и възстановения от контузия Димитър Филипов. 
 

„Студентите” завършиха на трето място и сега ще очакват своя съперник в следващата фаза на турнира на жребия в Барселона на 28 януари.
 

Над всички в мача бе гардът на Лукойл Академик Уили Дийн, отбелязал 27 точки (6/7 от тройката) и подал 8 асистенции. Македонският център Перо Антич добави 22, а Лари О’Банън 16 точки. 


За гостите от По Ортез Антуейн Робинсън отбеляза 16, а Максимилиано Станич и Антоан Менди добавиха по 12.  

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК – ПО ОРТЕЗ 
 

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВСИЧКИТЕ 9 ГРУПИ НА УЛЕБ
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи