Топ стрелецът на Цибона се мести в Италия


Топ стрелецът на Цибона се мести в Италия
Крис Уорън
09-07-2008 23:33

Новобранецът в Евролигата, италианският отбор Аър Авелино, ще се нуждае от силни нови попълнения, за да се представи достойно в най-силния клубен турнир в Европа, и първото вече е факт - американското крило Крис Уорън. Той пристига от друг участник в Евролигата - хърватския Цибона - и днес бе обявен подписания от него договор за една година с клуба от Кампания, който през изминалия сезон направи фурор в италианското първенство - завърши трети в редовния сезон, стигна полуфинал в плейофите и така се класира за участие в Евролигата.
 
196-сантиметровият Уорън се наложи като едно от най-добрите леки крила в Европа през последните два сезона. През миналия (2007/08) той имаше средно по 15.6 точки и 4.6 борби на мач в Евролигата. Помогна на Цибона да спечели две поредни титли в Хърватия през 2006 и 2007 г. Преди това е играл за Тибуронес Масатлан, Пантерас де Агуаскалиентес и Минерос де Кананеа в Мексико, Оливейрензе Касарола в Португалия, ФМП Железник в Сърбия и Универсидад Католика Сантяго в Чили. С Пантерас става шампион на Мексико през 2003 г., а междувременно взема панамски паспорт и играе за националния тим на Панама, печелейки бронз на първенството на Централна Америка през 2004 г.
 
С Крис Уорън отборът на Авелино вече има подсигурен един отличен реализатор за предстоящия тежък сезон, както в Европа, така и във вътрешното първенство, където на южняците няма да им е лесно да отстоят завоюваните позиции.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи