Уникаха вгорчи повторния дебют на Гершон в Макаби


Уникаха вгорчи повторния дебют на Гершон в Макаби
Пини Гершон (сн. Оne.co.il)
28-11-2008 02:52 | Gong.bg

Испанският Уникаха Малага вгорчи повторния дебют на националния ни селекционер по баскетбол Пини Гершон начело на Макаби и разочарова повече от 11 хиляди зрители в Нокиа Арена, побеждавайки домакините в Тел Авив с 80-73 точки. Неистовата подкрепа на феновете и импулсът, който внесе наставникът със завръщането си не бяха достатъчни за „жълтите” да се справят в 5-я кръг на Евролигата и Макаби допусна първата си домакинска загуба.
 
Израелският гранд вече е с актив 2 победи и 3 поражения, а следващата седмица предстои изключително важен мач срещу Цибона Загреб.
 
Уникаха водеше през по-голямата част от двубоя. На почивката испанците имаха 4 точки преднина при 44-40, но след като домакините бяха успели да наваксат изоставане от 15 точки. Баскетболистите на Макаби Тел Авив все пак имаха възможност да измъкнат победата, но гостите триумфираха в края.
 
Карлос Аройо бе най-резултатен за Макаби с 14 точки, а Маркъс Браун добави 13. За Уникаха с 23 се отчете Томас Келати.
 
57-годишният трикратен шампион на Европа именно с Макаби Тел Авив Пини Гершон заяви след срещата, че поема отговорността за загубата.
 
В друг двубой от 5-я кръг българският национал Ибрахим Джабер и неговият италиански тим Лотоматика победиха Фенербахче със 76-67 точки. Американецът с бг-паспорт завърши с 2 точки, 7 борби и 3 грешки за 20 минути на терена.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МАКАБИ ТЕЛ АВИВ - УНИКАХА МАЛАГА
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ В ЕВРОЛИГАТА
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОЛИГАТА
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОЛИГАТА 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи