Антонио Бъркс ще играе в Полша


Антонио Бъркс ще играе в Полша
Антонио Бъркс
23-12-2008 22:57

Бившият гард на Лукойл Академик Антонио Бъркс подписа в Полша и ще играе за Енерга Чарни Слупск. Той бе освободен от тима на „студентите” точно преди месец и половина и до този момент изчакваше изгодна оферта. Сега този тим от Полша са проявили интерес и вече го имат в редиците си. Припомняме, че Енерга Чарни Слупск бе един от вариантите да бъде съперник на Лукойл Академик в турнира на Еврокъп. Те обаче загубиха в първия квалификационен кръг от руския УНИКС Казан, който намери място в група В с българския шампион.
 
Нещата вървяха добре в Лукойл Академик до изгонването на Бъркс. Той се оказа ненужен, поради това, че нямал добри реализаторски качества. След неговото отстраняване обаче бе привлечен Кевин Крюгър, който игра няколко мача и сам поиска да си тръгне. Всичко тръгна наопаки, а след Бъркс ръководството посочи вратата и на Тим Пикет, Кени Аделеке и Ненад Чанак. На техните места бяха привлечени други двама американци, а съвсем скоро и нов сърбин. Никой не може да гадае и да прогнозира как щеше да се представи в Еврокъп Лукойл Академик, ако Бъркс бе останал и отборът играеше така, както в началото на годината.
 
В трите срещи с отбора на Лукойл Академик Бъркс вкарва по 3.8 точки, но прави средно по 4.6 асистенции за 18.2 минути игра. Завършил университета на Мемфис през 2004 година, когато бива избран от Орландо Меджик да играе в НБА. Играл за три отбора в НБА - Орландо, Мемфис и Маями.

В Европа Антонио е носил екипа на Цървена Звезда, където в 18 мача в Адриатическата лига прави средно по 9.3 точки и 2.9 асистенции на мач. В турнира на УЛЕБ показателите са му 8.8 точки и 4.2 асистенции в 12 срещи. Напуска отбора през април преди сезона да е свършил. Есента подписва с Лукойл Академик, но не получи разрешение от Цървена Звезда и така и не дебютира за „студентите” през миналата година. Изчаква без отбор, а през миналото лято се присъединява наново към българския шампион. До момента, в който бе освободен в началото на ноември. Сега обаче той получи ангажимент в Полша и ще търси развитие на кариерата си в Енерга Чарни Слупск.

СПИСЪК НА ПО-ВАЖНИТЕ ТРАНСФЕРИ В ЕВРОПА

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи