"Пасове в стил Сабонис", успешен дебют за Васил Евтимов в Украйна


"Пасове в стил Сабонис", успешен дебют за Васил Евтимов в Украйна
Васил Евтимов изигра първи мач за Химик
25-01-2009 10:34

Българинът с френски паспорт Васил Евтимов стартира с победа в първенството на Украйна. Той дебютира за новия си отбор Химик Южни с 6 точки, 9 борби и 5 асистенции при успеха като гост над Миколаев с 81-69. Той игра почти 20 минути за десетата победа на тима си в домашното първенство.
 
"Пасове в стил Сабонис", пише в официалния сайт на Химик по повод отличната игра на Васко и добавя, че точно от такъв доминиращ играч клуба е имал нужда. Освен това той получи похвали и за добрата си игра в защита.
 
Евтимов започна сезона в Левски, а по-късно бе привлечен от италианския Реджо Емилия. Там нещата не потъргнаха и двете страни се разделиха преди Нова година. След като Химик Южни направи основни корекции в състава преди десетина дни, един от взетите баскетболисти бе именно Васил Евтимов. Освен него украинския тим привлече и бившото крило на Лукойл Академик Ненад Чанак. Във вчерашния мач Чанак игра 28 минути и вкара 15 точки, от които 3 тройки и добави по 3 завършващи подавания и борби.
 
20-годишният национал на Украйна Сергей Гладир отбеляза 36 точки за Миколаев, но те стигнаха едва за почетно поражение.
 
След този кръг Химик Южни е с 10 победи и 7 загуби, което им отрежда четвърта позиция в класирането. Пред тях са двата фаворита за титлата – БК Киев и Азовмаш, както и БК Донецк. Това каре отбори се е отделило от останалите тимове, тъй като следващите имат в актива си едва по 5 победи до този момент.
 
На 31 януари Химик Южни ще играе срещу Сумихмпром.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи