Черно море завърши трети в групата си в Балканската лига


Черно море завърши трети в групата си в Балканската лига
Атила Сантош с 16 т. само за 10 мин. в началото
18-02-2009 21:09

В последния мач за сезона в Група А на Еврохолд Балканската лига Евроинс Черно море спечели срещу македонския шампион Фени Индустри с 83-74. С победата "моряците" си осигуриха поне третото място в групата, но разликата от само 9 точки означаваше, че те завършиха точно на това трето място, защото за второто им трябваше победа с поне 15 точки над тима от Кавадарци. Така в крайното класиране от редовния сезон в този поток след категоричния първенец Суислайън Таково се нареждат Фени (с 4 победи и 4 загуби), Черно море (със същия актив, но по-лош баланс от срещите с Фени) и сръбският Раднички 034 Груп, чието четвърто място му отреди да срещне сигурния победител в другата група Рилски спортист. Другите три четвъртфинални двойки ще станат ясни едва след утрешният сблъсък между Фершпед Работнички и Мега Хипо Лизинг, последен за редовния сезон в Група Б и въобще в Балканската лига.
 
Мачът във Варна тази вечер бе много оспорван в продължение на първите две четвърти и първите няколко минути от третата. След това българският тим наложи превъзходство над македонския си съперник и до края въпросът беше дали ще успее да спечели с 15 точки разлика, за да завърши втори в групата и да играе на четвъртфинал с третия от другата. Отговорът беше - не.

Кори Макинтош за пореден път в мач на варненци в този турнир бе най-резултатен с 25 точки, 13 от които вкара в последната четвърт. За Атила Сантош пък най-силна бе първата четвърт, в която той записа цели 16, а накрая имаше в актива си 22. Юлиян Радионов се включи добре от пейката с 3 тройки и общо 13 точки.
 
За Фени четирима вкараха двуцифрен брой точки, като от тях най-много има бившият играч на Лукойл Академик Талийк Браун - 16. Другият гард Милан Прекович добави 15 точки и 4 асистенции, а Горан Самарджиев записа 14. Звездата на гостите, центърът Доналд Коул бе започнал силно с 8 точки в първата четвърт, но подобно на прекия си съперник Атила Сантош, той не бе много активен в нападение до края и завърши с 12.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЕВРОИНС ЧЕРНО МОРЕ - ФЕНИ ИНДУСТРИ 
 
КЛАСИРАНЕ В ДВЕТЕ ГРУПИ В ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи