Хосе Мария Бусета: България е предизвикателство за мен


Хосе Мария Бусета: България е предизвикателство за мен
Бусета говори пред Гонг
30-03-2009 14:45 | Gong.bg

Новият старши треньор на женския ни баскетболен отбор Хосе Мария Бусета заяви, че се захваща с тази работа най-вече, защото България е предизвикателство за него. Испанецът ще подпише днес официално договор като селекционер на баскетболистките ни в Бургас преди началото на Финалната четворка на Купата на страната при дамите, а снощи бе гост на HDI мача на звездите във Варна. 
 
"Беше доста интересно. Имаше хубава атмосфера. Чудесен ден да се порадваш на баскетбола", каза Бусета пред Гонг за шоуто в Двореца на културата и спорта.
 
За първи път ли сте в България?
"А не, не. Възрастен съм и съм бил преди години в България. Идвал съм доста пъти тук. За първи път може би през 1977-ма, когато ходих в Хасково, а всъщност и във Варна съм бил преди през 1989-та година на Европейското първенство за жени. Определено не съм тук за първи път, но в последните 10 години не съм идвал. Може би за последно съм бил в България през 1999-та."
 
Откакто знаем, че вие ще поемете женския ни тим, се питаме защо се захващате с тази задача?
"Това е голямо предизвикателство за мен. Мисля, че хората от вашата федерация са много ентусиазирани и мотивирани да развиват женския баскетбол. Работя в женския баскетбол цял живот. Вярвам, че е голямо предизвикателство да направя нещо интересно, така че причината да съм тук е именно предизвикателството."

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи