Микел в Барса, Елиаху в Тау, Лавринович в Реал


Микел в Барса, Елиаху в Тау, Лавринович в Реал
Микел ще смени екипа на Тау с този на Барса
29-06-2009 15:01

Отборът на Регал Барселона се подсили с Пийт Микел. 31-годишното крило идва от Тау Керамика с двугодишен договор.

Миналия сезон имаше средно по 10.7 точки и 5.6 борби в 19 мача в Евролигата. Той помогна на Тау да спечели Купата на Краля в Испания, да стигне 1/4 финал в Евролигата и да стигне до финала в първенството, където загуби именно от Барса. В 29 мача в лигата Микел имаше средно по 13 точки и 5 борби.

През 2008 той бе основата на титлата, която Тау завоюва в Испания. Микел бе избран за най-полезен играч във финалната серия. Същия сезон отборът стигна и финалната четворка на Евролигата.

През 2005 Микел помогна на Македоникос да стигне финал в Купата на УЛЕБ.

Преди близо два месеца американецът нашумя у нас, когато изтече информация, че е взел български паспорт. В крайна сметка това се оказа невярно, след като след направената проверка бе показано, че на този играч не е издаван български паспорт.

Бившият отбор на Микел Тау Керамика пък подписа с Льор Елиаху. Израелецът подписа договор за три години, с опция за още една.

В последните три години той игра в Макаби Тел Авив, като през 2007 и 2009 стана шампион на Израел, а през 2008 стигна финал в Евролигата.

Дариуш Лавринович също е с нов отбор. Литовският център подписа едногодишен договор с Реал Мадрид. Той пристига от Динамо Москва, където миналата година игра финал за Купата на Русия. Той е постоянен участник в националния отбор на Литва и има бронзов медал от Европейското първенство през 2007.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи