Две нови попълнения в Бенетон


Две нови попълнения в Бенетон
Кус се мести в Италия
11-08-2009 20:05

Отборът на Бенетон Тревизо успя да подпише с две попълнения в един ден. Първо бе обявено името на хърватинът Давор Кус, а след това и на литовеца Донатас Мотеюнас.
 
Куш пристига от Цибона Загреб, където изнесе един отличен сезон. Високият 191 см хърватин може да играе и на двете гардови позиции благодарение на вече големия си опит. Кус започва кариерата си в отбора на КК Кварнер, преди през 2000 г. да подпише с Цибона, където печели четири поредни титли на страната. Следва една година престой в АЕК Атина, а после отново се връща в Загреб и взима нови две титли. През 2007 подписва с отбора на Уникаха Малага, но към края на сезон прави ново завръщане в отбора на Цибона. През миналия сезон помогна много на отбора си да достигне до Топ 16 в Евролигата, имайки средни показатели от 11.4 точки.

Роденият през 1990 година Донатас Мотеюнас е един от най-големите таланти в Европа. Високият 213 см литовец вече е в полезрението на скаутите от НБА и е предвиден под номер 3 в драфта за 2010 година. Лично той предпочита да играе на позиция 4, притежавайки добра координация за ръста си, умение да пробива към коша и добра стрелба от тройката. През изминалия сезон Мотеюнас бе пратен под наем от Жалгирис Каунас в отбора на Аисчай Атлетас Каунас, за да трупа опит. В края на сезона той завърши със 19.9 точки и 7 борби средно на мач, което му отреди второ място при реализаторите и четвърто при най-добрите борци.

Отборът на Бенетон ще участва в предварителните кръгове на Евролигата този сезон, където осем отбора ще се борят за две места. Жребият вече бе изтеглен, а в първия кръг италианците ще имат за съперник Венстпилс. При успех за място в груповата фаза на турнира ще трябва да се спори с победителя от двойката Орлеан (Франция) - Шарльороа (Белгия).

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи