Асен Николов: Аз вярвам повече в момчетата, отколкото те вярват в себе си


Асен Николов: Аз вярвам повече в момчетата, отколкото те вярват в себе си
(сн. BGbasket.com, Тони Тончев)
01-12-2019 20:26 | Мария Мицова

Старши треньорът на Академик Бултекс 99 Асен Николов прие като "много правилно" определението "катастрофално" за представянето на тима му срещу Левски Лукойл.

 

"Мисля, че става дума за липса на вяра. Аз лично вярвах, че най-малкото можехме да изглеждаме добре в този мач. Ако бяхме повторили игрите си от предните три мача, можеше дори да го завържем. Изглежда аз вярвам повече в момчетата, отколкото те вярват в себе си. Трябва да бъдат уверени, да бъдат със самочувствие и да играят отборен баскетбол, това е моето желание. Когато го правим, изглеждаме добре, когато не го - като днес," коментира Николов пред BGbasket.com.

 

Сериозните амплитуди в играта на Академик правят впечатление - пловдивчани за малко не загубиха от Черно море, след това победиха Берое, а днес играха много слабо срещу Левски: "След мача с Черно море имахме два мача в Балканската лига, където играхме добре, натрупахме самочувствие. Бяхме и домакини, публиката помогна, изглеждахме по-уверени, езикът на тялото показваше, че искаме да победим, докато днес не бе така. В течение на сезона винаги има амплитуди, във всеки отбор, въпросът е да са по-рядко и в точни моменти. Искам да имаме стил, с който дори да не играем добре, да можем да измъкваме мачовете."

 

След като един от основните играчи на тима Шакир Смит записа само 5 минути срещу Левски Лукойл, Николов каза само: "Мое решение е да не играе след тези пет минути. Не мога да кажа причините, здрав е, решението е мое."

 

След първото завъртане в НБЛ, Академик е едва шести, доста зад амбициите на тима в началото на сезона за челото: "Така е, започнахме лошо. За това класиране натежаха загубите от Спартака Плевен и Академик София. Сезонът е дълъг, нашите амбиции остават, ще работим."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик Бултекс 99
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи