Емоционалното посрещане на шампионките (снимки и видео)


Емоционалното посрещане на шампионките (снимки и видео)
(сн: Тони Тончев, BGbasket.com)
17-08-2019 09:03 | Мария Маринова

Националният отбор по баскетбол за жени U20 показа за първи път пред родна публика спечеления трофей от европейското първенство в Дивизия B. Това стана по време на мача на 16-годишните момичета срещу Холандия в столичната зала „Универсиада“.

 

Всяко от момичетата и техните треньори бяха представени поотделно. Накрая в залата влезе и капитанът на тима Гергана Иванова, която донесе купата под бурните овации на феновете.

 

„Използвам момента да благодаря на всички вас, тук в България, които ни подкрепихте, на федерацията и на г-н Глушков за отношението, подкрепата и доверието. Надявам се, че сме ви направили щастливи и сме ви накарали да се чувствате горди с нас“, заяви Гергана.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ

 

Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков похвали отбора за постигнатото на шампионата в Косово.

 

„Благодаря от името на Българската федерация по баскетбол, защото се борихте повече от мъжки. Показахте голямо майсторство. Това за нас е много важно и ни дава надежда, че можем“, заяви Глушков.

 

Старши треньорът на 20-годишните Таня Гатева също не пропусна да благодари на феновете за подкрепата, след което всички се наредиха заедно за общи снимки.

 

Вижте цялата церемония във видеото.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България U20 (жени)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи