Националите 3х3 са на полуфинал в Братислава


Националите 3х3 са на полуфинал в Братислава
(сн. БФБ)
16-06-2024 14:23 | BGbasket.com

Националният отбор на България по баскетбол за мъже 3х3 се класира на полуфиналите на квалификационния турнир за Европейското първенство, който се провежда в Братислава! „Лъвовете“ си гарантираха директно място в Топ 4 след победа в последния кръг срещу Словакия с 18:16.

С успеха българите завършиха начело групата с две победи и една загуба. Със същия баланс са oще Швейцария и Украйна, но в получената тройна въртележка нашите са с най-добри показатели.

Победата срещу Словакия не дойде лесно, макар България да бе напред през целия мач. Тимът ни рано се откъсна в резултата, като на няколко пъти повеждаше и с 6 точки. Силен финален щурм на домакините обаче свали разликата само на 2, като те вкараха и кош почти със сирената в опит да пратят мача в продължение, но след видеоповторение бе потвърдено, че стрелбата е била извън времето.

Йордан Минчев бе най-резултатен за успеха с 9 точки, 7 вкара Георги Боянов, 2 има Симеон Лепичев, а Дамян Минков не се разписа.

По-късно днес ще стане ясен и съперникът на българите на полуфинала, а който спечели този мач, ще се класира на Европейското първенство през август в Австрия. Двубоят е с начален час 20:15 наше време.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: 3x3
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи