Доскорошна баскетболистка на Монтана 2003 избра бившия отбор на Борислава Христова


Доскорошна баскетболистка на Монтана 2003 избра бившия отбор на Борислава Христова
(сн. БФБ)
07-09-2024 09:10 | BGbasket.com

Тая Робинсън няма да показва на какво е способна на българска земя в близко бъдеще. Все пак американката ще остане в Европа, а нейната нова дестинация се казва Румъния. Гардът подписа с Шепши, споделиха официално от клуба. Тя се разбра с участника в елита на северната ни съседка за предстоящия сезон, а именно в тима от Сфънто Георге игра Борислава Христова през последните две години.

 

 

 

Робинсън бе част от Монтана 2003 през миналия сезон, макар че пропусна немалка част от него заради визови проблеми. Родената в Ричмънд състезателка се завърна в средата на февруари и нейното присъствие се оказа достатъчно за „белите“ да стигнат до среброто в женската А група. Срещу името на 25-годишната баскетболистка личат средно по 19.3 точки, 6.2 борби и 5.8 асистенции за 18 мача в родния елит, докато в Адриатическата лига приключи с по 17.4 точки, 6.4 овладени под двата ринга топки и 6.4 завършващи подавания за 10 срещи.

 

Преди 178-сантиметровият плеймейкър се извява в гръцкия Паналитикос. От 2017 до 2022 година играе за Вирджиния Комънлуелт Юнивърсити.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Тая Робинсън, Шепши, Борислава Христова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи