Баскония нокаутира Реал Мадрид в испанския сблъсък от Евролигата (видео)


Баскония нокаутира Реал Мадрид в испанския сблъсък от Евролигата (видео)
(сн. Baskonia/X)
16-10-2024 00:00 | BGbasket.com

Баскония се добра до втора победа в Евролигата. Момчетата на Пабло Ласо триумфираха в испанския сблъсък, след като излъгаха Реал Мадрид със 76:72 в мач от третия кръг. Във "Фернандо Буеса Арена" двата отбора спретнаха драматичен двубой, но в неговия край баските намериха верните решения. 

 

По този начин тимът от Витория-Гастейс има два успеха и поражения. От своя страна баскетболистите на Чус Матео са с огледален баланс, затвърждавайки неубедителното си начало през новия сезон във всички турнири. На 18 октомври (петък) Баскония ще пътува до Франция за визита на АСВЕЛ Вильорбан, а ден преди това Реал ще посрещне Панатинайкос в реванш от миналогодишния финал в най-комерсиалната клубна надпревара на Стария континент. 

 

 

 

Макар и слабата резултатност да бе на дневен ред, мачът стартира обещаващо. Маркъс Хаурд, Трент Форест и Осман Ндайе се изявяваха като основни опции в нападение за домакините, а от другата страна Марио Хезоня и Валтер Таварес влязох в тази роля. Това обаче не спря гостите да стигнат до крехка преднина от 2 точки в края на първата част.

 

Огромна промяна не последва и в хода на втория период, като липсата на изявени реализатори също бе видима. Сценарият от края на първия период се повтори и в последните минути на втория, но този път за баските, които на голямата почивка фиксираха 36:35 в своя полза.

 

Както през първото полувреме, така и в третата част двата отбора вървяха ръка за ръка. Постепенно усилията на Джанан Муса, Габриел Дек и Таварес направиха така, че мадридчани да нарушат статуквото и да вземат разлика от само точка след 30 минути игра.

 

Действията на Дек, Муса и Таварес дадоха резултат и в началото на финалната десетка, когато „белите“ задържаха лидерството си. Поредна доза характер, проявен този път от Маркъс Хауърд и Чима Монеке, помогнаха на отбора от Витория-Гастейс да надигне глава и да фиксира поредното равенство. В последните 50 секунди Калифа Диоп зарадва домакините с разлика от 2 точки. Атака по-късно Серхио Люл не сполучи зад дъгата,  кош на Хауърд окончателно прати радостта в домакинския лагер.

 

 

 

Маркъс Хауърд даде тон на победителите с 15 точки. Чима Монеке приключи с 14 и 5 борби. 

 

Джанан Муса се открои за Реал със 17 точки. Валтер Таварес навъртя 14 и 15 борби, Марио Хезоня записа 13 и 6 овладени под двата ринга топки. Габриел Дек наниза 11 точки. 


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОЛИГАТА, СЕЗОН 2024/2025

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ЕВРОЛИГАТА, СЕЗОН 2024/2025

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Баскония, Реал Мадрид, Евролига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи