Париж отвори нова страница в историята си срещу шампиона в Евролигата


Париж отвори нова страница в историята си срещу шампиона в Евролигата
(сн. euroleaguebasketball.net)
16-10-2024 00:30 | BGbasket.com

Париж пренаписа своята история в Евролигата. Дебютантът в турнира на богатите хвърли първата бомба за новия сезон, след като постави на колене Панатинайкос с 84:80 в мач от третия кръг. В „Акор Арена“ смелият състав на Тиаго Сплитер бе устремен към изненадата през цялата среща, а в края не се огъна и шокира действащия шампион в най-комерсиалната клубна надпревара на Стария континент, нанасяйки му първо поражение.

 

Така на сметката си французите и гърците имат по две победи и една загуба. В следващия кръг актуалните първенци в Еврокъп ще бъде гост на Байерн Мюнхен на 17 октомври (четвъртък), докато баскетболистите а Ергин Атаман ще потеглят към Мадрид, за да гостуват на Реал.

 

 

 

Началните минути дадоха предпоставки за драма до самия край. Последва съобразен дуел между Надир Хифи и Лоренцо Браун, като първият надвкара втория и домакините се отскубнаха с 2 точки в края на дебютния период.

 

Французите надградиха своето представяне в следващата десетка и погледнаха смело към двуцифрената преднина, изкована от Колин Малкълм, Ти Джей Шортс и Микаел Янтунен. Проявите на Матиас Лесор и Браун не направиха ситуацията за гостите по-благоприятна, което бе достатъчно за отбора от Париж да се прибере в съблекалнята при 45:39.

 

Браун бе движещата сила за гърците в хода на третата част. Все пак Шортс и Хифи дадоха да се разбере, че действащият първенец в Еврокъп има сили да покаже зъби и да се откъсне с 10 точки в края на третата част.

Подобно на третата десетка, последната също стартира силно за „зелените“ , които отново помечтаха за обрата чрез Хуан Ернангомес и Лесор. Минути по-късно парижани си припомниха вкуса на двуцифрената преднина и до края удържаха още един гръцки щурм.

 

 

 

Надир Хифи поведе листата на реализаторите за французите с 20 точки. Ти Джей Шортс приключи с 16 и 7 асистенции, Колин Малкълм реализира 14.

 

Матиас Лесор отговори за „детелините“ с 19 точки и 11 борби. Кендрик Нън има 16 и 8 овладени под двата ринга топки, Лоренцо Браун има 14 точки.


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОЛИГАТА, СЕЗОН 2024/2025

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ЕВРОЛИГАТА, СЕЗОН 2024/2025

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Париж, Панатинайкос, Евролига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи