Тони 7 и Берое 07 изиграха първата си контрола за сезона


Тони 7 и Берое 07 изиграха първата си контрола за сезона
Силен мач на Вики Стойчева
10-09-2009 02:30

Снощи в зала „Васил Левски” в Сливен се изигра контролна среща между женските баскетболни тимове на Тони 7 и Берое 07. Това бе първа проверка за сезона и за двата отбора, а това предизвика сравнително голям интерес и в залата присъстваха около 300 зрители. Те имаха желание да видят сливенските момичета,  които миналия сезон поради ремонт на местната зала изиграха всичките си домакински срещи в съседния Ямбол. Освен това те имаха възможност и да наблюдават дебюта като треньор на старозагорки на техния съгражданин Стефан Михайлов. Зрителите в залата създадоха стрaхотна атмосфера, а мачът завърши с очаквана победа с 91-61 на по-опитния отбор от Стара Загора. Видя се, че отбора на Берое е по-опитен и по-подготвен на този етап от сливенските баскетболистки.

 

Тимът на гостенките играеше с по-голямо самочувствие и благодарение на бързите си атаки направиха разлика в мача, въпреки че имаше моменти в мача, когато младите баскетболистки на Ивайло Христов бяха напълно равни в срещата. Този факт дава надежди, че отборът-домакин от Сливен има потенциал и надежди за бъдещето на дамския баскетбол в града под Сините Камъни.
 

За Берое 07 много добре се представиха Ралица Нанева и Петя Джамбазка, както и националката Нели Пашева, която добре дирижираше играта на отбора в непривичната за нея позиция. 

 

За сливенския отбор добър дебют направи новото попълнение Христина Герджикова със своите 15 точки, а освен нея добро представяне имаше и гардовата двойка Гергана Колева - 13 точки и младата надежда на сливенския баскетбол Виктория Стойчева също с толкова. Последната хвана и непривичните за нейния ръст (165 см) цели 8 борби.
 

И в двата отбора имаше отсъстващи състезателки като за Тони 7 това бяха Ели Петрова, която ще дебютира в Сливен след майчинство, както и Маргарита Папазова която е на Европеското първенство в Полша. Последната ще разказва на съотборничките си другата седмица за впечетленията си от този голям форум. За отбора на Берое в този мач не играха Златина Калоферова и Албена Бачкова, които лекуват контузии.
 

Другата седмица ще има ответна контрола, този път в Стара Загора, Това ще бъде втори сблъсък на доскорешния тандем в Сливен Стефан Михайлов-Ивайло Христов

Старши треньорът на Тони 7 Ивайло Христов бе доволен от контролата и добави: Радостен съм от това, което показаха моите момичета. Има неща, които трябва да изчистим до началото на квалификациония турнир, желание има, но нямаме още физическа издръжливост, тъй като все още не сме навлезли в оптимална спортна форма. Ще разчитам и на опита на Марги и Ели. Добро представяне днес на Христина Герджикова, страхотно желание показа Вики Стойчева и се радвам, че тя показва голямо израстване в играта си. Иначе имаме още резерви в играта си, но определено трябва да затегнем защитата. В нападение горе долу се справяме. Ще играем още една контролна среща с Берое, а в края на месеца ще направим контрола и с Лукойл Нефтохимик.”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи