Васил Евтимов: Не сме водили преговори за следващия сезон, надявам се да остана


Васил Евтимов: Не сме водили преговори за следващия сезон, надявам се да остана
(сн. НБЛ)
24-05-2024 23:45 | BGbasket.com

Старши треньорът на Черноморец Васил Евтимов призна, че има желание да продължи да води отбора и през следващия сезон, но тепърва ще има разговори с ръководството на клуба. Ето какво още сподели той след загубата от Спартак във втория мач от серията за бронза в Sesame НБЛ:

 

„Просто мислехме, че Плевен ще ни дадат мача. Казах на моите играчи в съблекалнята, че по принцип в живота, ако искаш нещо да спечелиш или да вземеш, трябва да отидеш и да го вземеш, а не да чакаш някой да ти до даде наготово. Това беше нашата ситуация. С две думи – мача го отписвам и чакам нещо да стане наготово. Няма как да стане.

 

Сега отиваме в Бургас. Със сигурност ще ни бъде последният мач за сезона, казах им го и в съблекалнята. Няма да има повече. Казах им, че не искат да се карат помежду си, защото днес някои от тях видях, че го правеха. В този момент от сезона нямаме време и място за такива неща и такова поведение. Просто трябва да си играем нашата игра, да пазим и да се борим, защото както ние ги доминирахме в борбата под коша в първия мач, днес те го направиха. Така че, ако искаме да спечелим този медал за трето място, трябва да се борим и да спечелим борбата. Второто полувреме имаме 13 грешки, ако не се лъжа, първото имахме 7, държахме се в мача, но много борби загубихме. Те имат почти 20 в нападение и 28 точки от контраатака, а ние около 10. Надбягаха ни, надбориха ни, надиграха ни.

 

Спартак няма победа в Бургас от много дълго време, може би откакто ни победиха в плейофите в първия мач преди две години и ни взеха домакинското предимство, но това нищо не значи. Доволен съм, че сме домакини, имаме още един мач пред нашите фенове, защото много голяма част от тях като че ли искаха да се върнем в Бургас и да ни гледат още веднъж. Доволен съм за тях, ще се опитаме да ги зарадваме още един последен път.

 

От 33 години нямахме спечелен бронзов медал, така че спечелим ли този, ще бъде успех. Разбира се, не е злато, но сезонът е много позитивен и съм доволен от това, което постигнахме. Може би изпращаме най-успешния сезон в историята на Бургас. Не ми се вярва някой сезон да са били първи от началото до края, да спечелят редовния сезон и Купата. Фактически, ние от трите неща, които можехме да спечелим тази година, спечелихме две, така че трябва да сме доволни и да си държим високо главата горе. Въобще не трябва да мислим, че сезонът е разочароващ, напротив. Аз съм доволен от моите играчи. Това, което постигнахме, не е малко.

 

Не сме водили преговори с ръководството за следващия сезон. Остава още един мач, след това ще седнем и ще се разберем като мъже. Силно се надявам да остана, защото когато дойдох в Черноморец, единствената идея, която беше, е да ги направя шампиони. Миналата година не успях, играхме финал. Тази не успяхме да стигнем до него, може би догодина ще успеем.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черноморец, Васил Евтимов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи