Димана Макариева: Показахме, че като домакини можем да играем добре срещу силни отбори


Димана Макариева: Показахме, че като домакини можем да играем добре срещу силни отбори
(сн. FIBA.basketball)
09-11-2021 17:12 | Мария Маринова

Капитанът на женския ни национален отбор Димана Макариева е уверена, че тимът ни ще се представи добре в първия мач от европейските квалификации срещу Хърватия. Двубоят е на 11 ноември в „Арена Ботевград“, а пред BGbasket.com тя сподели и мнението си за съперника и предстоящия двубой.

 

„Чувствам се много добре. Всички момичета се познаваме, вече от доста време играем заедно. Надявам се в този нов цикъл да се представим добре и да успеем да се класираме на европейско първенство“, заяви Макариева.

 

Христина Иванова: Дори и да има малък шанс, ние трябва да се възползваме

 

Освен с Хърватия, България е в една група и с европейския шампион Сърбия. „И двата отбора са доста класни и имат опит в европейските първенства за разлика от нас. В предната квалификация обаче показахме, че като домакини можем да играем добре срещу силни отбори и се надявам да победим“, пожела си баскетболистката.

 

Гергана Иванова: Обичам да играя, когато сме аутсайдери

 

„Най-важното е да сме спокойни. Всички се познаваме много добре. Всяка една знае силните страни на другите и се надявам да се представим добре. Момичетата показаха с факта, че доста от тях излязоха да играят навън, че вече се гледа по различен начин на българския баскетбол, като отидоха да се развиват в по-добри първенства“, добави тя.

 

Стефан Михайлов: В България само с два отбора не можеш да търсиш развитие

 

Димана Макариева и съотборничките й в Монтана 2003 – Виктория Стойчева и Христина Иванова, се присъединиха към лагера в Ботевград няколко дни по-късно, тъй като имаха мач в Адриатическата лига. Умората обаче не оказва такова влияние.

 

„С програмата, която имаме в Монтана, сме свикнали да играем по два мача на седмица и да почиваме по-малко, така че се чувствам добре“, сподели Макариева.

 

За първи път женският ни национален отбор ще има мач в „Арена Ботевград“. „За нас е истинско удоволствие, че ще играем в Ботевград. Това е една от най-посещаваните зали в България. Надявам се феновете на Балкан, както и всички останали в България да дойдат и да ни подкрепят. Истински щастлива съм, че след тази пауза вече можем да радваме публиката, защото в крайна сметка всичко се прави заради феновете“, категорична е състезателката.

 

Карина Константинова: Голяма мотивация за мен е, че играем в Ботевград

 

Виолина Кочева: Надявам се да играем добре, за да зарадваме феновете

 

Димана Макариева сподели и мнението си старта на сезона с клубния си тим Монтана 2003: „Направихме добра подготовка и контролни срещи. Започнахме добре и в двете първенства с една малка грешка, която допуснахме (б.р загубата в Адриатическата лига от Пламен Пожега). Надявам се, като се върнем, да продължаваме да побеждаваме.“

 

Относно конкуренцията в турнира тя заяви: „Има горе-долу четири по-силни отбора в Адриатическата лига. Другите са на малко по-ниско ниво, но са млади и научени момичета, които се борят до последно, независимо от разликата в резултатите. Те се стремят постоянно да израстват, както според мен трябва да бъде и при нас в България

 

Съотборничката й Христина Иванова си пожела две купи и финал в Адриатическата лига този сезон, а Макариева се присъедини към думите й. „Всяка една от нас тренира за тези цели. Абсолютно съм съгласна с нея и се надявам да ги постигнем“, заявки капитанът.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени), Димана Макариева
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи